Ingrediente:
*2 pungi mici snitele soia
*150g faina grau
*150g pesmet
*100g mustar
*3-4 catei usturoi
*condimente:cimbru, busuioc,patrunjel tocat marunt
*delikat de legume,sare,piper, boia de ardei dulce
Preparare: Intr-o oala mai marisoara se pune la fiert apa,cca 3l, cu o lingura de delikat legume si o lingurita de cimbru.Cand apa e aproape de fierbere se pun snitelele de soia si se fierb(pana s-au umflat bine si intra furculita usor )
Cand sunt fierte se iau cu paleta de spumuit,usor sa nu le rupem si le punem in vasul de scurs.Le lasam acolo pana facem coca si amestecul cu pesmet
Curatam usturoiul il pisam bine cu sare,il frecam cu putin ulei ,capata consistenta de maioneza
Apoi adaugam mustarul,o lingurita delikat,o lingurita cimbru,o lingurita busuioc,amestecam;
apoi punem faina si mestecam sa nu faca cocoloase,adaugam si putina apa,apoi iar faina,pana obtinem un aluat ca de clatite.
Intr-o farfurie amestecam pesmetul cu sare,piper si putina boia de ardei dulce(daca vrem mai picant putem pune si ceva chilli sau boia iute,curry)amestecam.
Intr-o tigaie punem ulei la incins;intre timp noi pregatim pe un platou snitelele: dam snitelul prin coca,apoi tavalim prin amestecul de pesmet;
cand uleiul e incins le punem la prajit
Le intoarcem pe o parte si cealalta pana se prajesc si devin aurii
Apoi le scoatem pe un platou cu servetel,punem patrunjel tocat marunt deasupra.
Mod de servire:cu piure de cartofi;orez;cartofi prajiti si salata
Oradea, ultima destinatie din vacanta noastra de vara (2020)
Acum 3 săptămâni
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu