Ingrediente:
*usturoi(cat de mult vrem sa facem), *sare, *zeama de lamaie * ulei
*2-3 linguri smantana
Preparare : curatam usturoiul(o jumatate de capatana sau depinde cat de mult ne trebuie),il tocam, il batem cu sare,apoi il frecam cu putin ulei pana ia consistenta de maioneza;
adaugam smantana,zeama de lamaie si gata sosul
Maioneza
Ingrediente: (depinde de cat de multa maioneza avem nevoie)
*1 galbenus fiert tare
*1 galbenus crud
*ulei
*zeama de la 1/4 lamaie
*50g mustar
*apa minerala
Preparare: Galbenusul fiert se zdrobeste cu o lingura de lemn,se adauga galbenusul crud si apoi se amesteca usor pana se leaga.Cand s-a legat incepem sa punem ulei si eu fac cu mixerul; mestecam pana se incorporeaza uleiul,apoi iar punem ulei ,iar mestecam pana se incorporeaza,adaugam mustarul,mestecam;cand se leaga foarte tare ii dam drumul cu un strop de apa minerala,apoi iar mestecam,punem ulei,iar ii mai dam drumul cu putina apa;la sfarsit cand am obtinut cantitatea de maioneza dorita si ea e legata, nu mai punem apa ci zeama de lamaie .apoi potrivim cu putina sare si o folosim dupa cum ne trebuie
Spor! si...s-aveti pofta!