Ingrediente:
*peste(ce specie dorim si cata cantitate vrem)(am facut macrou,cca 1,200kg)
*1 ceasca faina de porumb
*1 ceasca faina grau
*2 oua
*cimbru, *secretul gustului, *sare, *piper
*ulei pentru prajit
*usturoi
*zeama de lamaie
*2linguri smantana
Pestele se curata,se spala,se portioneaza
Se amesteca faina de porumb cu cea de grau cu sare si piper,pe o farfurie,prin care se va da pestele.
Intr-un castron batem ouale cu putin secretul gustului,cimbru si adaugam putin lapte,cca 2 linguri, ca sa diluam oul.
Pestele,care trebuie sa fie umed(pentru a se prinde amestecul de faina bine) se da prin faina si apoi prin ou,dupa care se pune la prajit in tigaia cu ulei incins.
Cand s-a prajit bine, este auriu, il scoatem intr-un vas pe servetel(sa se absoarba uleiul).
Pregatim sosul de usturoi:curatam usturoiul(o jumatate de capatana sau depinde cat de mult ne trebuie),il tocam, il batem cu sare,apoi il frecam cu putin ulei pana ia consistenta de maioneza;adaugam smantana,zeama de lamaie si gata sosul
Mod de servire: cu mamaliguta calda si sosul de usturoi
Spor ! si...s-aveti pofta!
Oradea, ultima destinatie din vacanta noastra de vara (2020)
Acum 3 săptămâni
Arata minunat si parca deja ii simt gustul! Delicios!
RăspundețiȘtergereacum il prepar si eu...arata delicios....
RăspundețiȘtergere