Ingrediente:
*400 g paste(spirale,melci,panne,dupa preferinta)(eu am folosit panne)
*2 conserve de ton in ulei(sau suc propriu)
*2 cepe potrivite rosii(se poate si alba)
*3 rosii potrivite
*25g unt
*100g telemea de vaca foarte slab sarata
*jumatate legatura patrunjel verde
*oregano, *busuioc, *menta verde(optional), *sare, *piper
*1 lingurita de secretul gustului
*ulei de masline(daca mai e nevoie si tonul nu e in ulei)
*zeama de lamaie(dupa gust)
Preparare: Se pun 2l apa la fiert cu 2linguri de ulei si 1 lingurita sare, plus una de secretul gustului(gaina).Cand apa da in clocot se pun pastele si se fierb dupa timpul indicat pe punga sau cutie.
Cand sunt gata fierte, pastele se scurg de apa si se trec pe sub jet de apa rece pana se racesc bine si nu se mai prind intre ele
Le lasam sa se scurga si intre timp curatam ceapa,o spalam,o taiem pestisor,punem tigaia la incins cu 25g unt,cand s-a topit untul, punem ceapa in tigaie, presurand un praf de zahar si unduim pana se inmoaie bine ceapa
.
Intr-un castron amestecam tonul,cu tot cu ulei (daca e ton in ulei),rosiile taiate pestisor,telemeaua de vaca taiata fasii,patrunjelul tocat marunt si ceapa, dupa ce s-a racit.
Apoi, adaugam pastele scurse si racite, punem condimentele(busuioc,oregano,menta) zeama de lamaie si ulei de masline(daca mai trebuie); potrivim de sare si piper dupa gust si amestecam. Aranjam in farfurii si se serveste.
Spor! si... s-aveti pofta !
Tips: se poate face o maioneza mai usoara(reteta la sosuri) si se aseaza langa salata,pentru cine vrea si ii place :)
Oradea, ultima destinatie din vacanta noastra de vara (2020)
Acum 3 săptămâni
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu