Am creat aceasta pagina la indemnul cuiva drag mie...si doresc a fi o pagina utila pentru suflet si ...
pentru burtica :))

VORBE MARI,cuvinte putine...

Invata sa scrii durerile pe nisip si bucuriile pe stanca!

"Sunt succese care te injosesc si infrangeri care te inalta."-N.Iorga

"Nu judecati oamenii dupa cei cu care se aduna.Nu uitati ca Iuda avea amici ireprosabili."-Ernest Hemingway

"Cheltuie-ti aiurea banii si tot ce vei pierde va fi o parte din avere.Cheltuie-ti aiurea timpul si vei pierde o parte din viata ta."-Michael Leboeuf

"Cand te nasti tu plangi si lumea se bucura.Traieste-ti viata astfel incat, atunci cand pleci, lumea sa planga si tu sa te bucuri"- proverb tibetan

"Unii oameni,oricat de batrani ar ajunge nu isi pierd niciodata frumusetea;doar si-o muta de pe fata in inima"-Martin Buxbaum

"Te-ai nascut ca o fiinta unica.Nu muri ca o clona!"-John Mason

"A face pe prostul la timpul potrivit este cea mai mare intelepciune."-Cicero

"Viitorul incepe astazi,nu maine."-Ioan Paul al II-lea

"NU AM NICI UN TALENT ANUME.SUNT DOAR EXTRAORDINAR DE CURIOS.-Albert Einstein


Torturile Mele

Salata de paste cu ton

Ingrediente:
*400 g paste(spirale,melci,panne,dupa preferinta)(eu am folosit panne)
*2 conserve de ton in ulei(sau suc propriu)
*2 cepe potrivite rosii(se poate si alba)
*3 rosii potrivite
*25g unt
*100g telemea de vaca foarte slab sarata
*jumatate legatura patrunjel verde
*oregano, *busuioc, *menta verde(optional), *sare, *piper
*1 lingurita de secretul gustului
*ulei de masline(daca mai e nevoie si tonul nu e in ulei)
*zeama de lamaie(dupa gust)
Preparare: Se pun 2l apa la fiert cu 2linguri de ulei si 1 lingurita sare, plus una de secretul gustului(gaina).Cand apa da in clocot se pun pastele si se fierb dupa timpul indicat pe punga sau cutie.

Cand sunt gata fierte, pastele se scurg de apa si se trec pe sub jet de apa rece pana se racesc bine si nu se mai prind intre ele
Le lasam sa se scurga si intre timp curatam ceapa,o spalam,o taiem pestisor,punem tigaia la incins cu 25g unt,cand s-a topit untul, punem ceapa in tigaie, presurand un praf de zahar si unduim pana se inmoaie bine ceapa
.

Intr-un castron amestecam tonul,cu tot cu ulei
(daca e ton in ulei),rosiile taiate pestisor,telemeaua de vaca taiata fasii,patrunjelul tocat marunt si ceapa, dupa ce s-a racit.

Apoi, adaugam pastele scurse si racite, punem condimentele(busuioc,oregano,menta) zeama de lamaie si ulei de masline(daca mai trebuie); potrivim de sare si piper dupa gust si amestecam. Aranjam in farfurii si se serveste.
Spor! si... s-aveti pofta !
Tips: se poate face o maioneza mai usoara(reteta la sosuri) si se aseaza langa salata,pentru cine vrea si ii place :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate