*300g fasole(eu am folosit alba cu bob mare)
*200g kaizer
*150g pastrama
*1 morcov potrivit
*2 cepe potrivite
*2-3 ardei grasi colorati(sa iasa frumos colorata)
*200ml suc de rosii sau 2 linguri pasta de tomate
*boia de ardei dulce (iute ,daca preferati mai picant)
*cimbru *busuioc *marar *patrunjel(verde de preferat,are alta aroma)
*2-3 catei usturoi
*sare *piper
Preparare: Se fierbe fasolea,in mai multe ape,adica da 2-3 clocote intr-o apa,scurgem fasolea,punem alta apa si de data asta punem o lingurita de sare si un vf de cutit de bicarbonat de sodiu(nu e obligatoriu,e bun ca sa nu te balonezi si de obicei se pune la fasolea care fierbe greu)
Dupa ce am fiert fasolea(bobul sa ramana ferm,sa nu se sfarame) tai ceapa si o calesti in putin ulei,numai cat sa devina aurie,adaugi morcovul curatat si dat prin razatoarea mare,ardeiul taiat ,pui putina sare si mai amesteci pana se inmoaie morcovul si ardeiul.Adaugi cu paleta de spumuit fasolea si pui din apa in care a fiert doar cat sa o cuprinda(daca nu o vrei prea apoasa si vrei sa iasa mai scazuta,daca nu, pui un pic mai mult din apa). Tot acum adaugi si condimentele:cimbru,busuioc,marar-cate o lingurita din fiecare si lasi sa dea vreo 2 clocote
Mod de servire: Cu patrunjel verde tocat pe deasupra, cu muraturi de orice fel, cu paine sau mamaliguta calda
POFTA BUNA si s-aveti spor!
Tips:reteta merge foarte bine facuta cu carnati in loc de kaizer si pastrama sau chiar fara carne[si atunci e de post :) ]
foarte bine arata!Felicitari.
RăspundețiȘtergerePofta buna!
FELICITARI PRIETENE. SINT ELENA SI LOCUIESC DE 7 ANI IN SPANIA.CHIAR DACA TOT DE ATUNCI NU AM VAZUT ROMANIA, CONTINUI SA GATESC MINCARURI PUR TRADITIONALE... ADOR FASOLEA PRAJITA.UN PUPIC.
RăspundețiȘtergereVai Doamne, ce-mi faci!
RăspundețiȘtergereArata delicios!